05 March 2009

abis dah...


berakhir dah la episod pangkor..nanti bila senang,nurul masukkan plak episod lain ...hua,hua,hua...bye..(alamak!!gemuk ar nurul...)

dua beradik..


ni dia dua beradik yang ceria macam astro ceria..bila ada dua org ni mmg riuh ar jd kawasan jajahan nurul.hiruk pikuk ngan suara dorg.dgn adegan gaduh lagi..tapi keletah dorg yg buat kami suami isteri gembira selalu..

naik bot..


kami tgh bersedia utk naik bot ayah chik.ayah chik nak bawa kami pusing2 pulau.gembira sakan terutamanya damia ar.ni kali ke3 damia naik bot.yg pertama mase naik bot panjang masa kami g bercuti kat pahang.umur damia mase tu dlm 6 bulan kot...yg kedua kat pangkor dan yg ni kat pangkor gak..

indahnyer pemandangan...


ni pemandangan dari tepi pantai pasir bogak..

mandi..


damia n naufal kat swimming pool..mase kat hotel.naufal sampai taknak kuar dari pool.berebut pelampung plak tu..damia pun tak kian gak.merengek taknak kuar dr pool.puas pujuk,sampai biru2 bibir.time kmi g tu,ramai pelancong luar yg datang..ibu,ayah atuk n opah pun amik kesempatan tuk berendam dlm air..

sleepy boy..


hua,hua,hua...tgk ar hero ni tdo nyenyak.mase ni kat dlm feri sejuk gile.penumpang lain bising2 pun naufal relaks je tdo.maklum jer ar,naufal raja aircond..bukan kata aircond jer tapi asalkan tpt yg sejuk,naufal blh tdo berjam2..pernah ada satu hari tu kami g sunway piramid,dr pagi sampai ptg nak kuar dr s.p tu ar naufal tdo.senang betul hati nurul.yer ar dapat window shopping tanpa rengekkan naufal.yeehaa...

dalam feri..


ni plak gbr damia,atuk n opah mase kat dlm feri menuju ke pangkor...damia seronok gile.tgk jer ar muke dia...pagi tu agak ramai yg baru kuar dari pangkor,tapi lagi ramai yg nak msuk ke pangkor..ada rombongan kenduri kawin tgh bawak hantaran...seronok tgk.

saje nak share..mase g lumut..


ni gbr kami ngan sedara sblh ayh damia.ader dlm gbr tu,family uncle mail,family che zai,atuk n wife n family kami..mase tu mlm sblm kami bertolak g pangkor ngan atuk n opah.kami pusing2 kat lumut ramai2.che zai n family naik satu avanza ngan family uncle mail..avanza sape lg kalu bkn avanza che zai..penuh avanza tue.risau kami,tapi abg baha husband che zai,steady jer drive...

upin n ipin,bulan baru n balik ipoh...yahooooa!!!


salam,lama dah tak menaip..dah masuk bulan baru,bulan 3.nak citer,hari ahad yang baru lepas kami g menonton cite upin n ipin kat gsc alamanda.kami g ngan atin..heh,best citer tu.anak2 nurul suke giler dapat tgk.cume naufal yang kadang2 wat hal sendiri.naufal tak duk kat atas pangku nurul tapi dia duk kat tepi tangga sebelah nurul.biasa ar,karpet kat tangga tue lembut.apalagi,naufal siap tidur2 baring kat tangga tu.nak di marah,takut naufal mengamuk.kang bila mengamuk,satu panggung haru biru kang..dia tgk bila ada part yg menarik perhatian dia.biasa ar budak2..oh yer,malam sok(ari jumaat)kami nak balik ipoh..dah lama tak tgk atuk n opah..isnin nnt sekolah damia cuti maulidur rasul,selasa plak ayah damia amik book off.damia kata nak balik ipoh nak jupe sume atuk2 n opah2.dia kata rindu sgt...diantara yg damia nak jupe sgt,atuk meor shariman n wife,opah chu n che inaz,uncle sham,family opah teh n sume yg ader kat ipoh..dah tentu ar rindu yg teramat sgt pada che inaz dia.dia siap tanya nurul,perut che inaz sama ke besar mcm perut ibu mase ngandungkn naufal?nurul suh dia tgk sendiri mase kat ipoh nanti.tu yg buat dia tak sabar2 lagi tu.dah lah mlm tadi che inaz n opah chu call n ckp ngan damia..lg ar dia x sbr2..