28 March 2009

sheshe dah beranak...

oh ye,lupe nak cite.pada 22/3 aritu dalam kul 8 pm++,sheshe dah melahirkan 5 ekor anak dia...husband saya panik tgk sheshe berdarah...anak2 dia sume kaler itam tapi campur2 ngan kaler putih n oren.ada yg kaki mcm pkai socks..comel gle anak2 kucing tuh.geram tul saya n anak2 tgk.damia n naufal apatah lagi..naufal mcm nak picit jer baby cat tuh..naufal kata,yae yae..anak aket...(anak cat)maklum ar naufal pelat...nanti ada mase saya masukkn gbr family cat tuh..tgg ar dah besar kit,mungkun dlm sebulan ker...skang mata pun blm blh buka sgt...

neh lagi...


tgk neh,gbr dorg lagi....sampai pening kepala atuk dorang bila tgk anak cucu main..yg pompuan dah jadi mcm perangai lelaki.lasak sgt..ntah ar damia tuh.kalu bab main lasak2,bagi ar kat dia.kalu dgn naufal skang neh asyik gaduh jer.yer ar,naufal pun dah pandai melawan kakak di.damia plak tak abis2 menyakat adik dia.kadang2 kami pening kepala.

abg awief n damia..


neh tgk neh,damia men sepah2 ngan abg dia.tu anak kakak ipar saya.anak kak lily..seronok sungguh damia bila ada member kat umah.mase tu awief dtg ngan atuk ipoh..abis tunggang langgang umah di buatnyer.sya tak kisah sbb bukan slalu dorang jumpe.jarang2 sgt..maklum ar,masing2 byk hal..

cuti lama...

salam sumenye..lama dah saya tak update kat blog neh.maklum ar,sibuk kit semenjak dua menjak neh.mase cuti sekolah,sibuk bwk ank2 g umah sedara mara.ni baru free ckit.lagipun naufal asyik demam je.skang pun tgh demam.so,bila dia tgk ibu dia duk ngadap komputer,dia mula merengek...sudahnye,trus tutup komputer.byk cite yg nak dikongsi sebenarnye,tapi tulah.mase terbatas sgt.apa,ingat surirumah tak sibuk ker..mcm2 benda yg nak d buat.sebenarnyer nak buka internet pun pyh skang ni.tu yg merajuk dah tu.kalu mlm lg la pyh nak on line..geram tul tgk maxis neh.nak katakan tak byr,tiap2 bulan kami tak pnh miss byr...kecik tau ati neh..

16 March 2009

opah teh n opah ela..


asyik sebut nama opah teh je dlm ni kan...ha,ni ar dia gbr opah teh.yg rambut pendek tu.yg pakai tudung opah ela..ni pun kat umah opah teh gak.

umah arwah opah ayah..


ni dia umah pusaka,kat ipoh.ni umah arwah opah..tingkat atas dah takde org duk semenjak arwah opah meninggal,kadang2 bila kami balik ramai2,umah atas baru digunakan.tingkat bawah plak umah opah teh sekuarga.saje masukkn gbr ni utk tatapan semua.

naufal n maksu ilya.


tgk naufal syok mkn bertemankan maksu ilya.masa tu mkn cucur ikan bilis yg opah teh buat.tapi naufal mkn nak guna sudu ngan pinggan.biasa ar naufal,kalu pasal mkn gak...tapi masih sempat nak amik gbr.

opah tmn sri botani..


ha,ni dia opah damia...opah tgh masak laksa.masa ni kami kat umah atuk kat ipoh.kan aritu nurul cite nak balik ipoh..ha,ni ar opah...rajin opah msk mknn utk kami.

naufal n girlgirl..


eeee,geramnyer naufal ngan girlgirl..yee,yee,tak lm lg mak si girlgirl nak bersalin dah.tadi ayah naufal dah bawa g jumpa doc,and doc kat dlm mgg ni sheshe akan bersalin.ayah dah siapkan tpt utk sheshe bersalin nnt.doc kata mungkin ank yang ada dlm perut sheshe sbyk 6 ekor..bestnye.bertambah lagi kuarga sheshe.

nekma,pakchu,damia n naufal..


salam,lama dah tak menaip kat cni,ni sambung balik tp utk seketika je sbb on monday nak g kampung bukit lnchung.g umah tok i damia.kat sana damia n naufal ada ramai sepupu sepapat..ok,ni dia gbr nekma yg slalu di sebut2 dlm blog ni..yg lelaki tu adik nurul.pakchu damia n naufal ar..ni mase kat umah kami.tgk ar naufal tersengih jer.

05 March 2009

abis dah...


berakhir dah la episod pangkor..nanti bila senang,nurul masukkan plak episod lain ...hua,hua,hua...bye..(alamak!!gemuk ar nurul...)

dua beradik..


ni dia dua beradik yang ceria macam astro ceria..bila ada dua org ni mmg riuh ar jd kawasan jajahan nurul.hiruk pikuk ngan suara dorg.dgn adegan gaduh lagi..tapi keletah dorg yg buat kami suami isteri gembira selalu..

naik bot..


kami tgh bersedia utk naik bot ayah chik.ayah chik nak bawa kami pusing2 pulau.gembira sakan terutamanya damia ar.ni kali ke3 damia naik bot.yg pertama mase naik bot panjang masa kami g bercuti kat pahang.umur damia mase tu dlm 6 bulan kot...yg kedua kat pangkor dan yg ni kat pangkor gak..

indahnyer pemandangan...


ni pemandangan dari tepi pantai pasir bogak..

mandi..


damia n naufal kat swimming pool..mase kat hotel.naufal sampai taknak kuar dari pool.berebut pelampung plak tu..damia pun tak kian gak.merengek taknak kuar dr pool.puas pujuk,sampai biru2 bibir.time kmi g tu,ramai pelancong luar yg datang..ibu,ayah atuk n opah pun amik kesempatan tuk berendam dlm air..

sleepy boy..


hua,hua,hua...tgk ar hero ni tdo nyenyak.mase ni kat dlm feri sejuk gile.penumpang lain bising2 pun naufal relaks je tdo.maklum jer ar,naufal raja aircond..bukan kata aircond jer tapi asalkan tpt yg sejuk,naufal blh tdo berjam2..pernah ada satu hari tu kami g sunway piramid,dr pagi sampai ptg nak kuar dr s.p tu ar naufal tdo.senang betul hati nurul.yer ar dapat window shopping tanpa rengekkan naufal.yeehaa...

dalam feri..


ni plak gbr damia,atuk n opah mase kat dlm feri menuju ke pangkor...damia seronok gile.tgk jer ar muke dia...pagi tu agak ramai yg baru kuar dari pangkor,tapi lagi ramai yg nak msuk ke pangkor..ada rombongan kenduri kawin tgh bawak hantaran...seronok tgk.

saje nak share..mase g lumut..


ni gbr kami ngan sedara sblh ayh damia.ader dlm gbr tu,family uncle mail,family che zai,atuk n wife n family kami..mase tu mlm sblm kami bertolak g pangkor ngan atuk n opah.kami pusing2 kat lumut ramai2.che zai n family naik satu avanza ngan family uncle mail..avanza sape lg kalu bkn avanza che zai..penuh avanza tue.risau kami,tapi abg baha husband che zai,steady jer drive...

upin n ipin,bulan baru n balik ipoh...yahooooa!!!


salam,lama dah tak menaip..dah masuk bulan baru,bulan 3.nak citer,hari ahad yang baru lepas kami g menonton cite upin n ipin kat gsc alamanda.kami g ngan atin..heh,best citer tu.anak2 nurul suke giler dapat tgk.cume naufal yang kadang2 wat hal sendiri.naufal tak duk kat atas pangku nurul tapi dia duk kat tepi tangga sebelah nurul.biasa ar,karpet kat tangga tue lembut.apalagi,naufal siap tidur2 baring kat tangga tu.nak di marah,takut naufal mengamuk.kang bila mengamuk,satu panggung haru biru kang..dia tgk bila ada part yg menarik perhatian dia.biasa ar budak2..oh yer,malam sok(ari jumaat)kami nak balik ipoh..dah lama tak tgk atuk n opah..isnin nnt sekolah damia cuti maulidur rasul,selasa plak ayah damia amik book off.damia kata nak balik ipoh nak jupe sume atuk2 n opah2.dia kata rindu sgt...diantara yg damia nak jupe sgt,atuk meor shariman n wife,opah chu n che inaz,uncle sham,family opah teh n sume yg ader kat ipoh..dah tentu ar rindu yg teramat sgt pada che inaz dia.dia siap tanya nurul,perut che inaz sama ke besar mcm perut ibu mase ngandungkn naufal?nurul suh dia tgk sendiri mase kat ipoh nanti.tu yg buat dia tak sabar2 lagi tu.dah lah mlm tadi che inaz n opah chu call n ckp ngan damia..lg ar dia x sbr2..