13 June 2009

brown sugar..


neh alang izam tgh jamming ngan band bukit lanchung mase kenduri kawin rini..

man-rini


ni sepupu pompuan aku nikah..rini n man.dorang nikah pada 30/5/09 hari sabtu..

penat..

tgk tuh mak aku,dah letih sgt tgk konsert.aku ngan asmidar releks jer amik gbr.naim plak tak tau tgh tgk aper.

12 June 2009

stacy cun..



cantikkan stacy...lincah betul dia menari.neh pun mase kt konsert jelajah era gak.

encem man..



okkai,neh gambar krew2 sound n light mase kat jelajah era..yg kt tgh tuh ngan yg gambut kiting tuh..adik2 aku..encem tak.mase neh dorang rehat mkn jap.pastuh dorang sambung keje kemas barang2 lps konsert..

tokeh kedai...



tu dia..!neh ar tokeh kedai..pakar wat teh tarik...he3..

warung tok i...



wah!acu ngan naufal bergambar depan warung makan tok i...tersengih jer naufal..oppss..sori,dah lama tak update blog.banyak peristiwa dan gambar yang di kumpul.tapi tak berkesempatan nak update dlm blog neh.mesti u all boring...

11 May 2009


last amik gbr mase nak menuju ke stesyen skyway..nak balik dah.rasa mcm tak puas sbb byk gak indoor game kat genting yg kami tak dpt main..takpe,lenkali insyaallah kmi g lagi.tgk persembahan tu pun tak dapat.amik gbr jer la gayanyer.

snow world..


gbr neh amik sorok2 kat dlm snow world.patutnyer tak blh bawak camera.tapi ibu lupe nak tgglkn kat dlm loker.kami pun apalagi,amik ar gbr.neh mase kat dlm igloo..kat luar igloo pemandangan lagik cantik tapi takleh amik gbr..

kat burger king..


mase neh plak baru sudah mkn kat burger king.lapar gile.walaupun dh tghari tapi cuaca masih sejuk.matahari pun tak nmpk2..minum plak ais..lagik lar sejuk gler..mase kat sane asyik nak g toilet jek.mia pun sama.

momok..


tgk naufal tuh.takut nak tgk momok tapi nampak gak bijik matanyer..mase tgh amik gbr neh,sume org yg ader sekeliling tpt tuh ketawakan naufal sbb kcl2 dah tau takut.pulak tuh tutup mata tapi masih nampak bijik mata.tu yg kelakarnyer.sampai sudah naufal merengek takut.momok tu plak suke sakat naufal.

ayah,mia n naufal..


ayah pun kena jd cm bdk2 bila naik cwn ribena ngan anak2 dia..ayah kata pening jap kepala dia.tapi tgk damia ngan naufal.releks jek..

rodio rider gak..


haa.damia pun nak naik gak macam adik..suker dia.mula2 agak takut tapi bila dia tgk tadi naufal dah cuba.dia pun tak mau mengalah.tu damia nombor 2 dari kiri..sibuk tgk member kat sebelah yg tgh suker..

rodeo rider..


mase naik neh.naufal sorang jek yg kecil..org lain sume dh agak bsr2 sebaya ngan damia agak nyer.tapi naufal rileks jek..ibu mulanyer takut nak lepaskan naufal naik,tapi bila tgk naufal sendiri bersemangat nak naik,ibu jadi lega..

anak dara ibu..


senyum simpul jek anak dara aku neh..permainan yg pertama damia main mase mula2 sampai.

syoknyer..

sukernyer naufal..bila d suruh senyum,mcm tu la senyum nyer.mase neh 3 round naufal naik elephant tuh.penat menunggu nyer.

damia,naufal n badut..


damia mcm takut2 jek bila amik gbr ngan badut.naufal plak asyik tido jer.naufal mmg suke sejuk2..

damia n ayah..


hua,hua,hua..mase neh ayah n damia pun agak seram gak..keras je dorang.ibu jer yang maintain..anak2 sume ikut ayah dorang..apatuh orang kata...?ha,gayat...tapi ayah still maintain encem.padahal dlm hati tuhan jek yg tau kot..

naufal n ibu..

naufal tgh kesejukan..waktu neh naufal kata ''atut bu..''(takut bu)puas pujuk dia.naufal tak gerak2 pun.asyik sebut takut jer..mase neh awal2 pagi..sejuk yg teramat.

skyway..

neh gbr mase kt dlm skyway.nak naik genting.kami g mase cuti hari buruh.kami g ngan member...

neh yg tgh tgg tuan dia..


neh plak cat yg tgh tgg tuan baru dia dtg amik.mata dorg sume lain2 kale nampaknye..

also sold out..


tgk,neh lagi..cantik kan matanye.sayang nak lepaskan tapi apakan daya.masuk je iklan dlm mudah terus ada yg call tanye pasal anak2 cat neh.ingatkan takde orang yg berminat,so,kami masih blh bela ar lagi.tapi andaian kami salah sbb ramai yg call..skang masih ada 2 ekor yg dah d booking tapi blm dtg amik..huhu...sedihnyer.terutama anak dara saya.tapi kami mmg minat kucing.jangan risau,lepas neh akan ada kucing2 yg lain.jgn risau..

my cat...sold out...


hi semua...lama x update blog.amacm,cute tak cat neh..tapi dah ada orang beli.neh 1 ekor dari 5 ekor anak kucing..nangis anak dara saye.sbb yg neh dia punye.tapi baila ayah die masukkan dlm mudah,terus ada org nak beli.baru ptg smlm anta kat tuan baru.bye2 cat..semoga hepi ngan tuan baru.

10 April 2009

sheshe n anak2...


ni plak gbr sheshe tgh menyusukan anak2 dia.berebut baby cat tu nak susu.sheshe plak releks jer.tapi bagus ar sheshe,dia bersihkan anak2 dia sampai takde lansung kesan2 darah..sheshe pun sama bersih gile.kami anak beranak tak sabar2 nak tgg baby cat tuh besar.anak2 nurul yg paling tak sabar.bile nurul tgk sume baby cat tuh,tenang jer hati.ader masalah pun blh ilang jadinye.

28 March 2009

sheshe dah beranak...

oh ye,lupe nak cite.pada 22/3 aritu dalam kul 8 pm++,sheshe dah melahirkan 5 ekor anak dia...husband saya panik tgk sheshe berdarah...anak2 dia sume kaler itam tapi campur2 ngan kaler putih n oren.ada yg kaki mcm pkai socks..comel gle anak2 kucing tuh.geram tul saya n anak2 tgk.damia n naufal apatah lagi..naufal mcm nak picit jer baby cat tuh..naufal kata,yae yae..anak aket...(anak cat)maklum ar naufal pelat...nanti ada mase saya masukkn gbr family cat tuh..tgg ar dah besar kit,mungkun dlm sebulan ker...skang mata pun blm blh buka sgt...

neh lagi...


tgk neh,gbr dorg lagi....sampai pening kepala atuk dorang bila tgk anak cucu main..yg pompuan dah jadi mcm perangai lelaki.lasak sgt..ntah ar damia tuh.kalu bab main lasak2,bagi ar kat dia.kalu dgn naufal skang neh asyik gaduh jer.yer ar,naufal pun dah pandai melawan kakak di.damia plak tak abis2 menyakat adik dia.kadang2 kami pening kepala.

abg awief n damia..


neh tgk neh,damia men sepah2 ngan abg dia.tu anak kakak ipar saya.anak kak lily..seronok sungguh damia bila ada member kat umah.mase tu awief dtg ngan atuk ipoh..abis tunggang langgang umah di buatnyer.sya tak kisah sbb bukan slalu dorang jumpe.jarang2 sgt..maklum ar,masing2 byk hal..

cuti lama...

salam sumenye..lama dah saya tak update kat blog neh.maklum ar,sibuk kit semenjak dua menjak neh.mase cuti sekolah,sibuk bwk ank2 g umah sedara mara.ni baru free ckit.lagipun naufal asyik demam je.skang pun tgh demam.so,bila dia tgk ibu dia duk ngadap komputer,dia mula merengek...sudahnye,trus tutup komputer.byk cite yg nak dikongsi sebenarnye,tapi tulah.mase terbatas sgt.apa,ingat surirumah tak sibuk ker..mcm2 benda yg nak d buat.sebenarnyer nak buka internet pun pyh skang ni.tu yg merajuk dah tu.kalu mlm lg la pyh nak on line..geram tul tgk maxis neh.nak katakan tak byr,tiap2 bulan kami tak pnh miss byr...kecik tau ati neh..

16 March 2009

opah teh n opah ela..


asyik sebut nama opah teh je dlm ni kan...ha,ni ar dia gbr opah teh.yg rambut pendek tu.yg pakai tudung opah ela..ni pun kat umah opah teh gak.

umah arwah opah ayah..


ni dia umah pusaka,kat ipoh.ni umah arwah opah..tingkat atas dah takde org duk semenjak arwah opah meninggal,kadang2 bila kami balik ramai2,umah atas baru digunakan.tingkat bawah plak umah opah teh sekuarga.saje masukkn gbr ni utk tatapan semua.

naufal n maksu ilya.


tgk naufal syok mkn bertemankan maksu ilya.masa tu mkn cucur ikan bilis yg opah teh buat.tapi naufal mkn nak guna sudu ngan pinggan.biasa ar naufal,kalu pasal mkn gak...tapi masih sempat nak amik gbr.

opah tmn sri botani..


ha,ni dia opah damia...opah tgh masak laksa.masa ni kami kat umah atuk kat ipoh.kan aritu nurul cite nak balik ipoh..ha,ni ar opah...rajin opah msk mknn utk kami.

naufal n girlgirl..


eeee,geramnyer naufal ngan girlgirl..yee,yee,tak lm lg mak si girlgirl nak bersalin dah.tadi ayah naufal dah bawa g jumpa doc,and doc kat dlm mgg ni sheshe akan bersalin.ayah dah siapkan tpt utk sheshe bersalin nnt.doc kata mungkin ank yang ada dlm perut sheshe sbyk 6 ekor..bestnye.bertambah lagi kuarga sheshe.

nekma,pakchu,damia n naufal..


salam,lama dah tak menaip kat cni,ni sambung balik tp utk seketika je sbb on monday nak g kampung bukit lnchung.g umah tok i damia.kat sana damia n naufal ada ramai sepupu sepapat..ok,ni dia gbr nekma yg slalu di sebut2 dlm blog ni..yg lelaki tu adik nurul.pakchu damia n naufal ar..ni mase kat umah kami.tgk ar naufal tersengih jer.

05 March 2009

abis dah...


berakhir dah la episod pangkor..nanti bila senang,nurul masukkan plak episod lain ...hua,hua,hua...bye..(alamak!!gemuk ar nurul...)

dua beradik..


ni dia dua beradik yang ceria macam astro ceria..bila ada dua org ni mmg riuh ar jd kawasan jajahan nurul.hiruk pikuk ngan suara dorg.dgn adegan gaduh lagi..tapi keletah dorg yg buat kami suami isteri gembira selalu..

naik bot..


kami tgh bersedia utk naik bot ayah chik.ayah chik nak bawa kami pusing2 pulau.gembira sakan terutamanya damia ar.ni kali ke3 damia naik bot.yg pertama mase naik bot panjang masa kami g bercuti kat pahang.umur damia mase tu dlm 6 bulan kot...yg kedua kat pangkor dan yg ni kat pangkor gak..

indahnyer pemandangan...


ni pemandangan dari tepi pantai pasir bogak..

mandi..


damia n naufal kat swimming pool..mase kat hotel.naufal sampai taknak kuar dari pool.berebut pelampung plak tu..damia pun tak kian gak.merengek taknak kuar dr pool.puas pujuk,sampai biru2 bibir.time kmi g tu,ramai pelancong luar yg datang..ibu,ayah atuk n opah pun amik kesempatan tuk berendam dlm air..

sleepy boy..


hua,hua,hua...tgk ar hero ni tdo nyenyak.mase ni kat dlm feri sejuk gile.penumpang lain bising2 pun naufal relaks je tdo.maklum jer ar,naufal raja aircond..bukan kata aircond jer tapi asalkan tpt yg sejuk,naufal blh tdo berjam2..pernah ada satu hari tu kami g sunway piramid,dr pagi sampai ptg nak kuar dr s.p tu ar naufal tdo.senang betul hati nurul.yer ar dapat window shopping tanpa rengekkan naufal.yeehaa...

dalam feri..


ni plak gbr damia,atuk n opah mase kat dlm feri menuju ke pangkor...damia seronok gile.tgk jer ar muke dia...pagi tu agak ramai yg baru kuar dari pangkor,tapi lagi ramai yg nak msuk ke pangkor..ada rombongan kenduri kawin tgh bawak hantaran...seronok tgk.

saje nak share..mase g lumut..


ni gbr kami ngan sedara sblh ayh damia.ader dlm gbr tu,family uncle mail,family che zai,atuk n wife n family kami..mase tu mlm sblm kami bertolak g pangkor ngan atuk n opah.kami pusing2 kat lumut ramai2.che zai n family naik satu avanza ngan family uncle mail..avanza sape lg kalu bkn avanza che zai..penuh avanza tue.risau kami,tapi abg baha husband che zai,steady jer drive...

upin n ipin,bulan baru n balik ipoh...yahooooa!!!


salam,lama dah tak menaip..dah masuk bulan baru,bulan 3.nak citer,hari ahad yang baru lepas kami g menonton cite upin n ipin kat gsc alamanda.kami g ngan atin..heh,best citer tu.anak2 nurul suke giler dapat tgk.cume naufal yang kadang2 wat hal sendiri.naufal tak duk kat atas pangku nurul tapi dia duk kat tepi tangga sebelah nurul.biasa ar,karpet kat tangga tue lembut.apalagi,naufal siap tidur2 baring kat tangga tu.nak di marah,takut naufal mengamuk.kang bila mengamuk,satu panggung haru biru kang..dia tgk bila ada part yg menarik perhatian dia.biasa ar budak2..oh yer,malam sok(ari jumaat)kami nak balik ipoh..dah lama tak tgk atuk n opah..isnin nnt sekolah damia cuti maulidur rasul,selasa plak ayah damia amik book off.damia kata nak balik ipoh nak jupe sume atuk2 n opah2.dia kata rindu sgt...diantara yg damia nak jupe sgt,atuk meor shariman n wife,opah chu n che inaz,uncle sham,family opah teh n sume yg ader kat ipoh..dah tentu ar rindu yg teramat sgt pada che inaz dia.dia siap tanya nurul,perut che inaz sama ke besar mcm perut ibu mase ngandungkn naufal?nurul suh dia tgk sendiri mase kat ipoh nanti.tu yg buat dia tak sabar2 lagi tu.dah lah mlm tadi che inaz n opah chu call n ckp ngan damia..lg ar dia x sbr2..

22 February 2009

dapat psp..

salam,lama dah tak sambung menaip kat blog ni.u all apa cite?nanti jap2 ag ibu nak lawati blog2 yg slalu ibu lawati.semalam n arini takde apa2 yg spesel,biasa jer..oppss lupe,malam tadi agak spesel ar..ibu n ank2 dpt psp dari ayah.sebenarnye mmg dh lm ibu teringin nak beli psp tu.tapi memandangkan harganye yg agak blh tahan,ibu telan jer ar air liur.tapi tup2 mlm tadi ayah bg kat ibu.ape lagi,alhamdulillah..n timakasih pada ayah sbb belikan.so,harini pagi cbuk main game selain mengemas umah.semlm tak kemana sbb ayah g exam.arini pun cuma kuar g shopping brg2 dapur ibu.tapi terselit gak ar senarai brg2 peribadi ibu,biasa ar sambil menyelam minum air.hua,hua,hua..mlm ni ibu cuti masak sbb esok baru nak beli lauk2 fresh.kat market pagi2 lauk(ikan2,udang,ketam dll)segar2.mungkin jap2 ag nak kuar g pasar malam,saje nak jln2 cri makn.heh,makan lagi..hua,hua,hua..oklah,nak stop jap.ada call masuk..kang2 insyaallah smbung lagi.bye..

19 February 2009

daging burung puyuh nyer citer...

salam,jumpe lagi..rasa gatal lak tangan nak menaip lagi.ape xtvt u all arini yer..oklah,sepatutnya nurul ada nak tgk demo nutri metic yg member buat kul 3 nanti.tapi rasa mcm takleh gie.sbb damia n naufal tido.nak tgglkan ngan nenek kat umah,nenek tak seberapa sihat.arini,nurul mandikan girlgirl..suka tgk girl2 mandi.takdelah mengelupur,relaks jer dia.cuma mengiau kuat sgt.skang she2 n girl2 tgh tido sama mcm damia n naufal tgh tido.she2 n girl2 persian cat kesayangan damia n naufal.tiap2 mlm kami akan lepaskan cat2 tu utk bagi double d main2..kejap lagi nurul nak masak.lauk utk mkn mlm..oppss,lupe nak citer,kami ada jual dgg burung puyuh.puyuh yg dah siap d proses.1 peket=10 ekor= rm28..kalu ada org beli lbh dr 1 peket,kami bagi murah dlm rm27.setakat ni alhamdulillah,bisnes berjalan dgn lancar.kami byk jual dgn org yg berniaga..kalu ader sape2 yg terbaca dan berminat nak beli atau saje2 nak tanya,email saya di(damiadamian79@yahoo.com)atau call di num 012-3602793...oklah,nak stop jap.ada benda nak buat.bye

18 February 2009

nekma datang..

yeh yeh,nekma(nama panggilan gantikan nenek,glamor ckit..)datang jap lagi.best ar damia n naufal.ader member mlm ni.tadi mama nurul sms,jap lagi dia sampai.boring katanyer duk umah.nurul ingat nak ajak nekma double g psr mlm ar.saje jln2 cri makan.hei,makan lg..

xtvt petang..

Salam,sambung lg utk petang ni..aper nak wat minum petang ni yer?damia n naufal dah biasa minum ptg.wah,dh tau.nak kirim ngan k.dah,minta tlg blikan apam balik ar..best gak mkn apam balik ptg2 ni.budak2 biasa lar,mesti nak kerap makan.cayalah,sume lauk utk mkn mlm dah siap,tu yg sambung menceceh dlm blog ni.ayah double d ada meeting penduduk apartment mlm ni.biasa lah mcm2 hal yg they all nak bincang.tu yang nurul masak cepat ckit,supaya ayah double d blh makan dlu sblm g meeting.nanti tak la lapar sbb meeting start kul 9 mlm.oklah,nak cite ttg umah kmi,kami duk kat pesona apartment,kjg utama.alhamdulillah,kami duk cni dr bln 6 tahun lps,selama kami duk kat cni kami rasa seronok sbb apartment kami ats bukit.so,luas mata memandang.balkoni kami pun mengadap pandangan yg menyihatkan mata.bila mlm hari yg paling seronok,bewarna-warni lampu yg kami blh nampak.pendek kata,masa sambutan tahun baru yg lepas ,kami takyah g klcc atau mana2 utk bawa damia n naufal tgk bunga api.duk kat balkoni pun dah nmpk bunga api.byk tpt yg bakar bunga api aritu.dr balkoni leh nampak 5 atau 6 tpt yg bkr...seronok ar damia n naufal.ada gak sedara mara kami yg dtg masa tu utk tgk bunga api..bila time hujan laki,sejuk nyer bukan krepalang.macam kami duk kat genting highland..bukan time hujan jer yg sejuk,hari2 biasa pun angin kuat..angin sentiasa ada dari subuh sampai ker tgh malam.oppss,damia kacau ar.dia minta tukarkan channel tv.dia suka sgt tgk channel astro ceria.kalu hari cuti, blh tgk dr pagi sampai ker malam..damia n naufal baru lps kemas mainan sbb nak minum dah.apam balik dh dpt dr k.dah...oklah,nurul nak bagi damia n naufal minum ptg jap yer.insyaallah,nanti kita jumpe lagi...

goyang kaki jer...

Salam,arini dah 18hb..cepat masa berlalu.Damia arini g sekolah,macam biasa lar.Nurul baru sudah masak lauk utk damia n naufal..kena masak ngan pantas td sbb takut naufal terjaga.biasalah surirumahtangga,macam2 keje kena wat..kadang2 dapat gak goyang kaki.walaupun Nurul bukan wanita yg bekerja di luar,Nurul lebih senang dapat siapkan keje d umah seperti ngemas umah,masak dan mcm2 keje lain lagi lah.bukan nak kata aper,bila dah keje nanti,umah tak teratur,bersepah2,makan minum family pun tak tau terjaga ker tak.suasana yg bersih perlu gak utk kesihatan family,nurul tak suka tgk umah yg bersepah2.Bayangkan kalu umah kita penuh ngan kain2 yg tak berlipat,barang2 tak bersusun dgn teratur,bau yg hanyir..bila kita nak makan pun tak selera.Terus terang nurul katakn,nurul tak pandai sgt nak masak mcm2 resepi makanan.setakat nak bagi family makan tu boleh la,tapi kalu masak utk ramai,kecut gak makcik..so,dah tau tak pandai masak,kenalah lebih kan kat lain cthnye,mengemas dam mencantikkan kawasan jajahan..Nurul tak mahu orang kata,pandai masak tapi umahtangga lintang pukang.mcm mana orang nak mkn mknn buatan kita bila tgk umah kotor...entahla...lain org lain cara.Nurul suka alih2 perabot dlm umah,setakat ni husband tak bising.dia kata janji sedap mata memandang..bukan aper,bila org dtg umah kita,org pun selesa nak duk kat mana tpt yg dia suke.Anak2 pun kena didik jaga kebersihan dari kecik2 ni.alhamdulillah,setakat ni damia n naufal dh pandai jaga kebersihan dlm umah ni.naufal yang baru nak masuk umur 2 tahun,dah pandai buang sampah dlm tong sampah.bila suruh jer kemas mainan,dia dh tau mana nak letak mainan dia.dia tahu mana nak simpan dvd/vcd yg dh d tonton..bila naufal nampak jer semut,dia cepat2 bg tau nurul,"awu,namut..."(member pelat,tu yg ibu jadi awu,semut jadi namut...)damia pun sama,bila balik dr sekolah,dia minta nak mandi pastuh makan dan terus tdo.ada 1 ari tu kebetulan nurul baru lps alih2 perabot,bila dia masuk je dlam umah(baru blk dr skolah),dia kata"wah,umah kita bersih dan cantik!ni yg buat damia syg kat ibu nih..."puashati ibu yg berkemas mendengar nyer...pernah ada 1 hari tu nurul bawa damia g umah org kenduri kat kampung,biasalah bila kenduri mesti ada org2 pompuan yg potong2 bawang,kulit bwg bersepah2 lah kat ats tikar..bila damia tgk jer kulit bwg yg kat ats tikar tue,dia trus melompat naik ats pangku nurul.dia taknak cecahkan kaki kat ats tikar...lansung tak mau duk kat tikar tu.apa nak buat dah dia memang mcm tu,bukan nak kata dia pembersih sgt,tapi nurul yang dah ajar dia ngan naufal bersih..malu gak bila anak wat perangai mcm tu,tapi nasib baik makcik2 tu paham..so,setakat ni kalu Nurul tak jadi orang yang berkerjaya pun takper janji family dan rumah teratur..suami balik keje penat2 tgk umah kemas,dapat makan,anak2 pun dapat makan,dan dlm masa yg sama umah Nurul sentiasa kemas dan teratur.Bukan taknak keje,tapi buat masa ni blm lagi kot..Naufal pun bkn nak ngan org.ssh nak tgglkn kat org len.Kadang2 boring gak duk kat umah jer,rasa nak jaga anak org kat umah,tp bila pk2 balik,mcm mana nak kuar g market dan mcm mne nak amik damia blk skolah.dgn naufal lagi yg nak dijaga,nanti bila cbuk jaga ank org len,family jd lintang pukang...insyaallah,satu hari nanti bila ada peluang,nurul nak keje gak...tapi kena tgg damia n naufal besar la kot...hua,hua,hua...oklah,nurul nak sambung jemur pakaian yg dah siap kat dlm mesen basuh.dah lama sgt menceceh ni...ada masa kita jumpe lagi...bye

13 February 2009

cepatnya masa berlalu..

arini dah ari jumaat...cepatnyer masa berlalu.esok sabtu n ari ahad ayah damia n naufal ada kursus.so kami 3 beranak kena g umah nekma.mungkin bila ayah book off 1 ari,kami nak g menonton upin n ipin kt pawagam.nampaknyer tak kemana lar ujung mgg ni.duk lepak umah nekma jer la.tadi g amik damia kat sekolah,setiap jumaat mesti ibu tanya cikgu dia ttg damia.alhamdulillah,cikgu kata damia xde problem.sejak dh sekolah ni,balik jer dr sekolah,mandi,makan n terus tido.petang kul 4.30 atau 5pm damia n naufal bangun terus tgk astro ceria atau dvd dorang.malam kul 8 baru ibu n ayah dapat tgk berita atau cerita kami lak.mlm tadi kami kuar g metro kajang,ibu ingat nak beli duri landak yg selalu org wat penunjuk mase mengaji tapi xde org jual.bukan xleh pakai lidi cucuk sate yg baru tu,tp saje nak cari yg elok ckit.tadi mase ayah g semayang jumaat kat ngan opis dia,ayah tlg gak crikan ibunyer duri landak tu.tapi xde gak.nasib baik baru sekejap tadi ayah call dr opis kata kwn dia ada duri landak tu.alhamdulillah,ade gak akhirnye.nampaknyer,ari ahad atau isnin baru ibu start menaip semula.nanti kita jumpe lagi..bye...

10 February 2009

okla,kami 1 family nak kuar jap g umah atin(opah)..nak hantar besday gift utk abg awief,danish,jasmine n darlene...dekat jer umah atin,kat bandar baru bangi...ok,bye...

party besday

harini hari pertama damia start sekolah setelah cuti cap goh meh dan cuti thaipusam.harini gak damia celebrate besday dia ngan kwn2.ibu tlg hantar kek dan gift utk kwn2 damia.seronok btl kwn2 dia.naufal pun tak kurang hebat gak.dia yg duk paling dkt ngan damia.sempat gak gaduh jap..hei,ntahla bdk 2 org nie..naufal gak org pertama yg colek kek kakak dia.kemudian ada 2 atau 3 org lg kwn damia yg ikut naufal colek kek tu.lucu btl...ada yg lekatkan muncung kat kek tu.he.he.he kelakar gile.hmm..tak sangka damia dah umur 4 thn.cepat masa berlalu.tak lama lg bln 5 besday naufal plak...mcm mner plak citer nya nanti.kita tgg yer...

08 February 2009

damia n ibu

cantik tak damia.mase tu kami sewa pakaian tu utk bg damia merasa pakai sambil amik gbr..kat perkampungan budaya masa tu..

dlm kapal terbang..


ni lagi gbr ibu n ank2.mse ni kat dlm kapal terbang mase nk g sarawak.perasaan seronok mase tu tak terkata..yerla,kita first time g sarawak mase tu.

naufal n ibu


naufal n ibu..td ada org komplen kata gbr ibu x de.alah,ibu sajer jer nk low profile..hua,hua,hua..

Tuah



ni plak persian cat ibu.namanye Tuah.ibu dah bg kat orang sbb mase tu damia baby lagi..sayang tau...

sheshe



ni ar she2.ibu si girl2..

girlgirl


ni persian cat damia yg baru.sebenarnye ade 2 ekor.yg ni namanya girl2..

che lijah

kalu ader gbr pakcik amer,mesti ader gbr che lijah...diaorang adik beradik.bila damia n family blk ipoh mesti g umah diaorg.ade ramai sedara mara.

pakcik amer

Ha..ni pakcik amer.hencem tak?ishh,hencem ker?agak2 ader awek tak?mesti ader,sje jer dia cover line...